Anja Buteröwe

Sinds een aantal jaren heb ik een eigen praktijk voor mindfulness. Verder behandel ik mensen met verslavingsproblemen en/of depressies.Ruim 25 jaar ben ik werkzaam geweest als behandelcoördinator in de Verslavingszorg en de Jeugdhulpverlening. Ik werkte daar met Multi-probleem gezinnen. Gezinnen waar verslaving een belangrijk onderwerp was en waar ik probeerde te voorkomen dat kinderen dientengevolge gedragsproblemen en/of ontwikkelingsstoornissen ontwikkelden. Erkenning geven, oprecht zijn en duidelijkheid geven is waar ik voor sta en waar cliënten door geraakt werden. Daarnaast heb ik ruime ervaring in het geven van diverse trainingen. Ik ben jarenlang werkzaam geweest als docent op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en verzorg daar nu nog trainingen bij de post-hbo en masteropleidingen. Geraakt door het boeddhisme kwam ik in aanraking met de mindfulness en een logisch gevolg voor mij was het volgen van de 2 jarige opleiding voor mindfulnesstrainer. Ik geef nu MBSR en MBCT trainingen aan groepen volwassenen en aan kinderen.  Het mediteren en de mindfulness training beoefen ik thuis en op mijn werk. Deze trainingen, waar eigen wijsheid van mensen (weer) naar boven wordt gehaald, geven mij energie. Ik vind het mooi te zien hoe mensen hun eigen kracht weer gaan ontdekken en gebruiken.

Veel leerkrachten en onderwijs ondersteunend personeel hebben de afgelopen jaren de trainingen bij mij gevolgd  zowel in mijn eigen praktijk als ook bij Mindful Onderwijs.

De afgelopen 2 jaar heb ik voor Schouten en Nelissen de erkende MBSR opleiding geïmplementeerd en veel trainingen in het bedrijfsleven verzorgd. Zowel het onderwijsveld als het bedrijfsleven en eigenlijk mensen met diverse achtergronden en eigenheid inspireren me telkens weer om dit mooie vak van trainer te beoefenen. Ik zorg voor verbinding, veiligheid en heb de nodige humor om een groep te laten bloeien. Ik ben getrouwd en moeder van 4 kinderen en 3 kleinkinderen.

 

Lid van de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers de VMBN cat.1 /VVM. Als ook bestuurslid van de VMBN. Bereikbaar op: 06-23527566

Kijk ook op:

Radboud Centrum Sociale Wetenschappen: https://www.rcsw.nl/bij-en-nascholing/mindfulness-mbsr-voor-psychologen 
Mindful kind zijn: www.mindfulkindzijn.nl
Mindful Onderwijs: www.mindfulonderwijs.nl
Schouten Nelissen MBSR trainingen: www.sn.nl

  Graafseweg 274 Nijmegen (Gebouw Augustinus)
Copyright © 2019 Fides Praktijk voor Mindfulness Nijmegen