Mindfulness

Ervaar je ook regelmatig dat de week aan je voorbij gevlogen is?
Was je vooral bezig met plannen, piekeren en stressen.

Waarom niet even stilstaan bij jezelf? Hoe ga je om met het leven van alledag?
En met jezelf? Hoe is het met je lichaam?

Door aandacht te hebben voor DIT moment kun je gaan kijken naar de omstandigheden van DIT moment
Als je niet op de automatische piloot zou doorgaan, maar zou stoppen en kijken, zou je dan andere keuzes maken?

……………………………HOE IS HET MET JOU VANDAAG???

Hoe zou het zijn als je aandachtig zou kijken naar wat er op dit moment aan gevoelens en gedachten bij je zijn? Misschien merk je op dat je vervelende gedachten
wilt wegduwen…Verzet. Fijne gevoelens wilt vasthouden……Verlangen. Je merkt vast op dat je het in ieder geval anders wilt hebben dan het NU is.
Wat als we met onze aandacht aanwezig zijn bij dat wat er NU is en het niet anders hoeft te zijn dan het NU is. We kunnen dan vriendelijk en mild opmerken wat er NU is. Dit helpt ons om echt in het moment te zijn.
Als we in het moment zijn en contact met onze directe ervaring hebben, kunnen we heldere keuzes maken.
We leren dan het leven met al zijn facetten aan te gaan.

 

Mindfulness MBSR open groepen

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en 1 stilte dag. Elke week wordt er geoefend met een thema, o.a. automatische piloot versus bewuste aandacht, obstakels, pijn, stress, communicatie. Dit doe je aan de hand van praktische oefeningen en opdrachten, zoals:

– Concentratie oefeningen
– Communicatie oefeningen
– Yoga oefeningen
– Meditatie oefeningen

Dit zijn oefeningen om het bewustzijn in het dagelijks leven te vergroten. Om mindfulness deel uit te laten maken van je dagelijks leven, ga je ook thuis oefenen. Hierbij gebruik je een werkboek en 4 cd’s die je bij de training krijgt. De tijdsinvestering ligt rond 45 minuten per dag.Belangrijk is ook dat je daadwerkelijk oefent. Je leert hierdoor je eigen (automatische) patronen kennen.

Interesse? Neem contact op!

Voorafgaand aan de training vindt er een intake plaats.Een terugkomavond is er 3 maanden na afloop van de training. Beiden zijn gratis

 

 

Voor vragen kun je altijd bellen of mailen.

Prijzen

Voor particulieren: €475,-

Studenten en minder-draagkrachtigen €250,-

Voor werkgevers: €850,-

 

Tip voor personeel in het onderwijs.

Alle onderwijspersoneel kan nu  vanwege het nieuwe CAO akkoord tot 600,- aan cursussen volgen die gericht die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling.

Hier heb je als onderwijs personeelslid wettelijk recht op. Dit kun je ook voor deze MBSR ( mindfulness) training doen, die gericht is op persoonlijke ontwikkeling en welbevinden.  Je  kunt dit doen door de rekening van deze training naar je werkgever te sturen.

Ook geeft het vervangingsfonds eventuele extra subsidies aan scholen en docenten met betrekking tot stresspreventie, waardoor je eventueel op deze manier budget vrij kunt laten maken via je werkgever.

  Graafseweg 274 Nijmegen (Gebouw Augustinus)
Copyright © 2019 Fides Praktijk voor Mindfulness Nijmegen