Veel gestelde vragen

Kan ik vergoeding van mijn werkgever krijgen?

Bijna alle werkgevers hebben een budget preventie, een ziekteverzuimbudget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling. Er zijn dus steeds meer werkgevers die de mindfulness training (MBSR) vergoeden, mede doordat het een wetenschappelijk bewezen en effectieve aanpak is om beter met stress en werkdruk te leren omgaan. De mindfulness training past daardoor goed binnen het beleid van Human Resources van deze tijd.

Werknemers die een training hebben gevolgd geven aan dat het een positief effect heeft op hun productiviteit, op hun mentale vaardigheden, op hun omgang met collega’s en stressbestendiger zijn.

Worden de kosten vergoed door een zorgverzekeraar?

De meeste zorgverzekeraars bieden een vergoeding aan voor een 8-weekse mindfulness training. Meestal bedragen tussen € 250,- en €350,- Check dit bij de ZV of kijk op de Zorgwijzer.

Verzekeraars vergoeden de kosten altijd achteraf, dus na afronding van een training. De kosten voor een MBSR training worden dan ook na afronding van de gehele cursus uitbetaald. Dat betekent wel dat een deelnemer het cursusgeld altijd eerst zelf moet voorfinancieren.

We hanteren verschillende tarieven voor de trainingen

Particulier tarief, indien mensen zelf de training bekostigen en een  zakelijk tarief indien de organisatie en/of de werkgever de kosten betaalt.

Particulier

495incl.

Zakelijk

850incl.

Onderwijspersoneel

Alle onderwijspersoneel kan nu vanwege het nieuwe CAO akkoord tot 600,- aan cursussen volgen die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling. Hier heb je als onderwijs personeelslid wettelijk recht op. Dit kun je ook voor deze MBSR ( mindfulness) training doen, die gericht is op persoonlijke ontwikkeling en welbevinden. Je kunt dit doen door de rekening van deze training naar je werkgever te sturen. Ook geeft het vervangingsfonds eventuele extra subsidies aan scholen en docenten met betrekking tot stresspreventie, waardoor je eventueel op deze manier budget vrij kunt laten maken via je werkgever.